You were just a small bump

Igår var jag hos Stina och myste med lill bebisen som jag inte har fått träffa över 2 veckor. Sanna var också där så vi hade lite tjejkväll. Vi pratade, lyssnade på musik och bara myste i soffan i vardagsrummet. 

 Tuva Lovisa Hållström 

Stolt moster



Lilla Tuvis låg och sov i min famn i typ en hel timme. Hon var riktigt trött men så himla snäll. Det var så kul att se hon igen och verkligen bara mysa hela kvällen.




Skrinda

Hej igår var vi i Myckle med klassen och fixade skrindan till Studenten. Vi var 6 st av 11 elever men det gick bra ändå. Vi fick skjuts ut dit av Frida för hon hade bil sen var vi där ute i bushen och spikade fast några brädplankor på skrindan och sprejmålade lakan.




Vi var där ute på landet i typ 3 timmar. Det enda som verkligen var jobbigt var alla mygg som attackerade oss. Vi stod bara där och slog på oss själva och varandra för att kunna få bort alla myggen. Jag märkte senare idag också att jag hade 77+ myggbätt längs benen upp till rumpan. Jag blev helt chockad! Jag har aldrig haft så många myggbätt på en och samma gång. Jag hoppas bara att dom hinner försvinna innan Studentdagen.



Drink x Sing x Dance

idag är det precis 2 veckor sedan som jag var på konsert i Stockholm och såg 5 Seconds of Summer. Fan.. det känns bara som att det var igår. Alltså tiden går så jäkla fort! Snart tar jag Studenten. JAG tar studenten om 9 dagar! what the fu** det känns så overkligt men ändå så verkligt. Alltså jag känner mig inte mentalt redo för det.

Vi hade vår sista föreställning idag någonsin på Hallen. Vi var med och dansade en dans på tvåornas slutföreställning. Vi gjorde zombie dansen som vi hade med i våran stora föreställning som vi hade på Nordanå. Fast den här gången var vi inte zombie orienterare, vi spelade typ secret agents/James Bond inspirerat och istället för kartor så låtsades vi hålla i pistoler. Vi hade mörka solglasögon oxå vilket gjorde det väldigt svårt att se när vi dansade men det gick ganska bra ändå. Det var lite kul.

Vi har pratat mycket om Studentveckan oxå sen senaste tiden, typ vad vi ska göra för roliga aktiviteter. Vi tänker nog börja nästa vecka alltså nu på måndag. Det blir nog kul. Jag längtar faktiskt! Det ska bli så skönt att slippa tänka så mycket på skolarbete och bara dricka och ha roligt med hela klassen. Det är ju som sista gången nu och då jag vill jag bara njuta av den lilla tiden som vi har kvar tillsammans.

Learning how to walk right

idag är det precis 10 dagar kvar tills jag tar Studenten. Vi var och hämta ut mina skor för nån dag sen, de som jag ska ha under dagen då. 

Skor: Zalando

Dom inte lika vita som på bilden utan de är typ nude färgade. Jag har aldrig ägd så höga klackar i mitt liv tidigare. Jag har ett par svarta pumps som är lite lågare och dom gillar jag verkligen men jag harintw använt dom så mycket. Jag bär ju typ aldrig klackar så jag är ganska ovan vid det men nu tar jag snart Studenten och då vill jag ha ett par fina skor som jag inte brukar gå i. Jag bär sällan klänning, kjolar, höga fina klackar osv. men jag vill bara känna mig så fin jag kan även om det bara är för den här speciella dagen. Det ska bli spännande att se om jag snubblar eller inte. 


I've been thinking too much

 
 

when they can't control you

Idag är det fredag och det har varit den mest onödiga skoldagen under den här veckan. Jag försov mig imorse och vaknade runt 09:30 (vi började 10:10) bussen gick 09:45 så jag missade den och mamma hade tagit min cykel till jobbet, så då fick jag gå hela vägen från Nyckelgatan till A-Torp i mina nya höga dojjor som jag nyligen köpte i Stockholm, så jag hade ganska ont i fötterna när jag väl kom fram på skolan. Jag var då nästan en halvtimme försenad men det var bara 3 elever i klassen på Samhällsen. Vi hade alltså samhälls från 10:10-11:00 sen slutade vi helt för dagen. Jag hade dessutom med mig datorn som jag lånat från skolan och den är så sjukt tung, som en tegelsten. Då kände jag bara hur jävla onödigt det var att ta med den då jag ändå inte riktigt använde den. Vi såg på en film om Scientologi och efter det fick vi bara fara hem. När jag väl kom hem till lägenheten igen så hade jag bara ännu ondare i fötterna. Jag märkte sen att jag hade fick två blåsor på småtårna. Inte så mysigt, sen dess har jag bara varit barfota.
 
Jag är så less på skolan och vid det här laget så har jag i princip gett upp. Jag orkar inte med alla lärare som bara tjatar på en och förväntar sig att man ska kunna allt och att man är lika självständig som alla andra. De fattar liksom inte.. Jag vet inte, jag känner mig bara så trögtänkt i skolan och jag hatar det. Jag vill bara att studentveckan ska börja nu så vi får ha lite roligt.

Don't forget about me, even when I doubt you

Hej idag hade vi lång dag på skolan. Vi hade typ genomrep med alla ettor och tvåor. Tvåorna ska ha sin slutföreställning nu på Onsdag och vi ska tydligen vara med på det. Vi ska dansa en dans, den sista som vi gjorde på våran examensföreställning, zombie dansen. Fast vi har gjort om den lite så att den ska passa in i deras tema. Vi ska spela typ agenter. Vi har knappt hunnit dansa nånting men vi övade dig i alla fall och det gick väl bra. 
 
Jag tog sen bussen in till stan vid 3 tiden, köpte 3 nya linnen och handlade lite på ICA, samt köpte mat på Subway, innan jag tog bussen hem och myste en stund innan jag skulle ta bussen in till stan igen.
 
Guns 'N Roses Top från H&M

Så vid 19:30 for jag på Oleary's med Alicia och satt där vid baren i typ 2 timmar. Det är precis 5 år sen idag som pappa dog så jag ville göra något kul och jag tänkte väl bara att Alicia var det bästa sällskapet just då. Vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord och det kändes bra att prata med någon. Vi träffas ju inte så ofta men när vi väl ses kan vi verkligen prata om allt och det känns som att vi alltid har lika kul. Det är väl lite tråkigt att hon inte går i vår klass längre men jag tycker att det känns bra att vi ändå kan hålla kontakten. 
 
mamma jobbade från typ 2 till 10 så jag gick hem vid 10, kände mig lite tippsy men det var så skönt väder ute, jag fick verkligen sommarkänsla. Lyssnade på musik hela vägen hem och bara kände hur pulsen slog i takt med varje steg. När jag kom hem såg jag filmen The Breakfast Club den från '85. Alltså shit vad jag har underskattat den filmen. Den är ju fan guldvärd!
 
Anyways, ska sova nu. Nattis
 

5 Seconds of Summer i Globen, Stockholm

Här är alla det bästa videklippen som jag filmade under konserten i Stockholm (13/5-15)
 
Varning! för skrik, svordommar och falska sångtoner som hörs i bakgrunden. Lol
Nedräkningen och öppningsnumret
 
 
 
De spelade en ny låt från deras kommande album som inte har släppts än.
Jag kunde egentligen inte texten eftersom jag bara har hört den på video förut.
 
"we're the voice of the new generation" 
 
 
Älskar texten i den här låten
 
 
"This song is called Rejects, it's about being an outcast"
 
 
De tog upp ett fan på scen som fick spela på Luke's gitarr. Det var så himla gulligt!
 
 
Älskar den här låten så mycket. Helt klart en av höjdpunkterna under hela konserten.
 
 
"AUSSIE AUSSIE AUSSIE" lol
 
 
 
 
( jag smälte nog lite inombords när Ashton sa "I Love you")
 
alltså Mikey's face när han sjöng "Swedish meatballs" var så gulligt.
 
 
 
Alltså det där 90 minuterna kändes verkligen som 90 sekunder.
 
Jag filmade inte när de spelade Don't Stop och She Looks So Perfect för att jag redan hade lyssnat ihjäl mig på dom låtarna, då ville jag bara dansa och sjunga med.
 
Konserten var i alla fall hur bra som helst. Jag minns hur mycket jag dansade och sjöng med när det spelade sin version av American Idiot med Green Day. För några sekunder där stod jag bara och log när jag stod och titta ner på dom, jag kan inte riktigt förklara känslan men jag kände mig bara så stolt. Bara tanken av att jag fick chansen att ta del av deras dröm den kvällen.. Det är bara så sjukt när man verkligen tänker på det. 
 
Jag var i alla fall inte mycket besviken. Det enda som jag kände förstörde min konsert upplevelse var att vi satt så långt bort från scenen. Jag har aldrig suttit så högt upp på en konsert förut. Det var inte alls bekvämt men det fanns ju inte direkt något som vi kunde göra åt saken. Men nästa gång som jag går på en konsert då vill jag stå så långt fram som möjligt så att jag får uppleva det hela på riktigt nära håll.
 
Jag grät konstigt nog ingenting under kvällens gång, däremot så vaknade jag upp med lite tårar under ögonen morgonen därpå då vi lyssnade lite på Wrapped Around Your FingerIf You Don't Know och The Only Reason. Då kändes det verkligen! 
 
Jag filmade lite med min mobil också. Tyvärr så är dom väldigt korta eftersom jag filmade det mesta igenom min kamera och jag ville ju såklart leva i stunden så därför försökte jag att vara snabb med att filma.
 
 
 
Alltså jag låter så pinsam i den här videon! Jag skäms nästan, men aa..
 
"shweetballs" Lol
 
 
Sammanfattning av konserten
Calum glömde bort texten (as usual)
Ashton var sjuk under kvällen
Luke gick runt på scen med mikrofonen i en hand (omg!)
Michael sjöng om svenska köttbullar x)
Killarna tog upp ett fan på scen som fick spela på Luke's gitarr
Fansen höll upp blå och gula skyltar som bildade svenska flaggan
#5sosEUproject was a success
 
 
 
 

3 dagar i Stockholm

Lite bilder från Stockholm

Sista frukosten på Scandic Hotel

Hittade en snygg jacka på Top Shop
(som jag tyvärr inte köpte på grund av priset)



Frozen Yogurt

Skor: Top Shop

DUNKIN' DONUTS *heart eyes*


Tour programme som jag köpte i da merch shop yoo!


Skjorta: ZARA
Denim jacka: Hollister

Hudkräm & duschkräm: Body Shop


Bengans musikaffär


Livin' the city life without a care

Tydligen så verkar jag nästan alltid komma på att jag sk blogga precis innan klockan slår 00:00 

Ligger i sängen just ni på hotellet och spenderar min sista natt här på Scandic i den stora staden som verkar sluka mig så fort jag sätter foten utanför dörren. Imorgon är vår sista lediga dag i Stockholm innan det är dags att ta planet hem till Skellefteå igen. Vi hann shoppa lite idag men inte allt som vi ville, så resten tar vi imorgon.

Frozen Yogurt (standard)


Vi besökte Aquaria Vattenmuseum





Doris gula kompis

middag på Vapiano

Efter maten så gick vi en runda igenom Gamla stan. Jag köpte ett litet paket från Body Shop med en ny hudkräm + shower gel som oxå följde med. Efter det så gick vi mot Sergels Torg och kikade in på Victorias' Secret, Monki och en ganska stor musikaffär som ligger nästan precis nedanför hotellet. Det var hela 2 år sedan som jag var där sist. Då köpte jag två Vinylskivor med Bruno Mars och Lana Del Rey. Den här gången köpte jag All Time Low's nya album Future Hearts. Jag tänkte gå in dit Imorgon igen oxå då jag har lite mer tid att dyka ner i den musik som jag faktiskt letar efter. 


Rutig skjorta från ZARA

Green Day (Kill The DJ) 

Det känns tråkigt att komma hem till lilla SkellHell imorgon igen men jag saknar mina katter och jag vill bara lägga in filmerna från konserten på min dator. Något som jag dock oroar mig över väldigt mycket är ett visst brev som tydligen har tippat in igenom brevlådan till lägenheten... 

Vet inte vad mer jag ska skriva om just nu. Det är lite svårt att tänka klart när man lyssnar på musik mitt i mörka natten och jag måste verkligen sova nu! so yeah.. nighty night.








the day after The Day!

jag finner inga ord just nu för att kunna beskriva den känslan som jag nu har efter att konserten är slut. Vi har varit på Gröna Lund hela dagen idag i Stockholm och det var meningen att det skulle bli en rolig dag, vilket det blev, men jag kände mig bara så tom inombords. Nedstämd och ett hjärta som kändes lite för tungt att bära. Jag saknar konserten så mycket och det känns jobbigt att jag inte fick träffa dom personligen, vilket jag av någon anledning trodde att jag skulle få göra. 
 

oxx
 
Jag såg de med mina egna ögon. Jag kunde se allt ifrån där jag satt men de var för långt bort för att jag skulle kunna se deras glimtande ögon. De var för långt bort för att kunna se mig och det leéndet som de satte på mina läppar utan att de ens visste om de, vilket de aldrig heller får veta. Men bara den där känslan av att jag fick se 4 av de människor som inspirerar mig betydde så mycket. Jag ser upp till många olika människor men jag känner att jag verkligen kan relatera bra till dom och jag ser en bit av sig själv i varje person. 
 
the final bow ( 13/5-15 )

Jag dansade, jag skrek, jag älskade och jag fick leva ut den jag var för en kväll. Jag fick släppa allt det tunga som jag bar på och alla jobbiga tankar bara försvann när jag såg deras ansikten lysa upp i neonljus. 
 
Jag fick hålla i min biljett i 6 månader. Det var en jobbig vänta men det var värt varje sekund. Nu när det här är slut så ska jag försöka blicka framåt och bara försöka satsa på det som jag vill göra. 
 

Videos från konserten kommer snart !!
 
 

the day before The Day!

Bara tanken av att jag kommer att få se 5 Seconds of Summer imorgon får mig att känna mig så sjukt nervös och bara helt mentalt ostabil. Jag ska på konsert imorgon och se ett av mina största favoritband. De 4 killar som har inspirerat mig och fått mig att skratta då jag trodde att jag inte ens kunde le, kommer att stå framför mig imorgon på en scen i en arena med en kapacitet av 13 850, det känns helt sinnessjukt.


Jag hittade en bit av mig själv som jag inte trodde fanns på grund av just de 4 killarna. Det var som att deras musik gav mig en helt ny syn på rock genren. Sen jag började lyssna på ett visst antal band inom liknande genrer, började jag nästan se livet ur en helt annan synvinkel. Plötsligt kändes det som att det var okej att inte vara som alla andra eller att gilla det som fanns utanför ordet "mainstream". Det flesta detaljerna hos mig själv som jag aldrig riktigt har varit okej med tidigare, började jag att acceptera bara mer och mer.

En konsert är inte bara ännu konsert, för mig är det en livsupplevelse och ett minne för livet som jag kommer att hålla varmt om hjärtat. Att gå på konserter är som att någon skulle gå till kyrkan. Jag känner mig nästan frälst efter att jag har varit på en konsert och sett en artist som jag verkligen ser upp till. Jag har aldrig riktigt känt att jag har passat in någonstans i skolans värld men när jag är på en konsert så får det mig att känna som att jag faktiskt har en plats här i världen. Jag blir en del av något som är större än mig själv.

Hur djupt och konstigt det än kanske låter, så är det i alla fall så jag tänker.

Det är i alla fall en dröm som går i uppfyllelse och jag kan knappt vänta tills jag får känna mig hel igen för en gång skull. Det ska verkligen blir jättekul och jag kommer förmodligen att gråta vid någon tidpunkt under konsertens gång men jag kommer nog mest bara att skratta, svära och trumma på luften igenom mina favoritlåtar. Längtar som f*n tills jag får se them boys! Jag vet att de kommer att skaka hela arenan och när natten börjar närma sig kommer jag nog att somna med kaos i mitt huvud, skava fötter, en lite skadad trumhinna och ett antal tårar under ögonen men det är det absolut värt. Allt är värt för den känslan i slutändan.


I'd die every day if I get to live my life right even if it's just for one night

you look so perfect

1 dag kvar! 😁

Lucas R. Hemmings


the voice of the new generation

2 dagar kvar! 😈

Michael G. Clifford


02:26 poem

is it the pills in your mouth
that makes your words twist around
I'm waiting for that static feeling
when your voice hits through my screen

You think I'm letting this go
but I'm still fighting for my roll
Trying not to lose my track
cause I know that if I'd ever be a movie
your voice would be my soundtrack


PILLS
a.v.b.

wherever you are

3 dagar kvar! ✌🏼️

Ashton F. Irwin


we get so disconnected

4 dagar kvar! 🙈


Calum T. Hood

Limbo - mellan två världar

Idag var vår sista dag av slutföreställningen som nu har pågått i hela 3 dagar. 4 dansföreställningar på 3 dagar. Det kanske låter lite men det ligger sjukt mycket jobba bakom det hela. Vi har jobbat med det här projektet i princip varje dag det senaste månaderna. Vi har varit på Nordanå varje dag från och med den 27 April - 5 Maj (inklusive lördag och söndag). Jag har bokstavligen inte varit ledig en hel dag sen den 26 April



min kostym till den första dansen

Lena och Susanne filmade alla våra dansnummer men dom filmerna kommer vi att få sen, så just nu har jag inte riktigt några bra filmer att lägga ut än men det kommer! 


Vi fick varsin ros av vår Rektor. 
Lite senare fick jag även en fin blombukett av min mormor.

Jag var med i 4 danser. Walking On Air, skelletdansen, Obedear och Zombie dansen. Det blev totalt 4 klädombyten vilket var sjukt jobbigt då man blev svettig och trött och stressad av att hinna byta om i tid bakom 4 svarta gardiner där 7 andra personer redan stod och bytte om, man står som bara där och hoppar på samma ställe så att inte publiken ska kunna se en. Jag blev bara tröttare och tröttare efter varje dans och mina ben skakade så mycket att jag hade svårt att hålla balansen och ta ut stegen igenom alla danser. Det var en ganska obekväm situation att vara i men jag gjorde ändå mitt bästa och det är jag hyfsat nöjd med det.

ES3c (minus Frida Lundmark)

Es1c, Es2c & Es3c slutföreställningen -15


Kul att få vara med i Norran :)


I guess I'll find another way

Hej idag har vi dansat på Nordanå från 13:00-20:00 Vi hade genrep med ettorna och tvåorna med ljud/ljussättning. Vi dansade med kostym och allting. Det har varit en väldigt varm och tröttsam dag. Vi har varit på Nordanå varje dag den här veckan, jag har inte fått en enda ledig dag. Vi använder all tid som finns till att repa inför våran slutföreställning som pågår i hela 3 dagar. 

Premiären är imorgon kl.18:00 på Nordanå scenen. Det blir först gången som vi har uppträtt där som en klass. Det känns väldigt stort. 

Det blir även den första gången som min mormor får se mig dansa på riktigt. Hon har haft svårt att komma på tidigare föreställningar då hon har så ont i lederna och problem med hjärtat, så jag känner mig även lite stolt över att hon faktiskt har valt att komma. Även min mamma kommer och Sanna, Stina, Matte och lill bebisen som på måndag blir en vecka gammal. Jag längtar verkligen!

Processen har tärt på mig känslomässigt för att jag har varit så stressad och tankspridd men det är ändå värt det i slutändan och jag kommer nog att sakna den här tiden sen när allt är över.

bild från dagens genrep (zombie dansen)



RSS 2.0