Dare to dance and laugh

Beställde 3 nya hattar från Junkyard som jag hämtade ut igår. Den här blev en favorit.





Friday night.











Thursday



You still have to squeeze into your jeans
but you're perfect to me.


Let your hair fall down your shoulders.
I know I say  that I don't care what we look like.
and I'm shaped by imperfections,
but I think that sometimes it's fun to play with your reflection.


who's gonna be the first to say goodbye?

Hej idag var jag hos syon på A-torp och fick mina betyg utskrivna inför ansökan till Solvik. Jag hade inte tänkt att skriva om det här på bloggen än för än jag var helt säker. Jag har egentligen bara hållit det inom familjen och ett fåtal lärare. Jag har länge tänkt över vad jag ska göra efter gymnasiet, som så många andra i min ålder gör nu. Jag har oroat mig över om jag ens kommer att lyckas med någonting efter skolan är helt slut. Jag har inte direkt sett någon ljus framtid för min del av många olika anledningar. Jag har väl lite andra mål än de i min klass och sen har jag inte direkt haft någon att prata med (förutom familjen) om hur jag ska göra med allt.
 
Jag ska i alla fall söka till Musiklinjen på Solviks Folkhögskola med inriktning sång. Det är en kurs på drygt 1,5 år. Det sista inlämningsdatumet är 1 April, alltså om precis en vecka. Det här är något som jag har känt mig så sjukt stressad över och jag har haft lite svårt att fokusera på skolan för att jag har tänkt så mycket på vad jag ska göra sen när allt det här är över, vilket inte alls är länge kvar nu!
 
skitig spegel

Jag kom hem 13:00 idag efter att ha varit hos syon på skolan och sen köpt med mig mat hem. Stina kom sen och hämtade mig kring 16:00 då vi for till hennes jobb på Polisstationen, där vi var i drygt 2 timmar. Vi gjorde klart ansökan till skolan och skrev ut alla papper som behövdes skickas med i posten. Det var lite kul att få se var hon jobbar någonstans och det känns väldigt skönt nu att det är klart och att brevet har skickats iväg. Nu ska jag bara vänta på att bli inkallad på "audition" sångprovet som jag måste göra då jag ska välja en egenvald låt och en till låt som står med på en låtlista som skolan har gjort. Det blir nog även en intervju också. Jag har mycket att tänka på. Nu ska jag bara öva in låtarna så att jag kan dom även i sömnen.

bye my letter, see ya never.
 
Sen jag kom hem så har jag mest suttit framför datorn och lyssnat på Bullet in a Bible av Green Day
Om jag sen ska vara helt ärlig så satt jag och lyssnade på Four av One Direction när jag skrev det här inlägget. Jag är inte ens ett riktigt fan av dom men idag var ett undantag för idag blev det officiellt att Zayn Malik slutar i gruppen. Da man quits! Helt ärligt så är jag inte förvånad. Pojkband brukar ju inte hålla lika länge som riktiga band. Men det är ju synd för hans röst är verkligen helt sjuk! Tycker faktiskt att han är riktigt ball och talangfull, snygg också.
 
Anyways. That's it I guess.
Tänkte släcka datorn nu och sova. Sitter redan i sängen med jeans, smycken och allt. I need ma pyjamas!
 
/ Natti natt
 

50 days

fucking 50 dagar kvar!!
shit vad jag längtar till Stockholm nu!




Trip till Umeå

Hej i Lördags så for jag och mamma till Umeå. Vi shoppade, åt lunch och kom hem vid 17:00 på kvällen. Det var en riktigt chill dag. Jag var på Monki och provade lite kläder vilket var kul för att omklädningsrummen där är alltid så roliga att vara i. Det känns lite som att man kliver in i rymden if that makes any sense?
 
#soTumblr
 
 
 
Burmans Musik är ett av mina favoritställen i Umeå
 


 
vad jag köpte
rutig Skjorta: Monki
randig T-shirt: Monki
svart Linne: H&M
smycken: Glitter och Ur & Pen
CD skiva: Burmans Musik
 

Tonight we're fading fast. I just wanna make this last.


ny skiva yii



"she said go go go 
  I don't wanna take it slow
  there's plenty of time for us
  to finally get it right
 so why don't we crash and burn tonight"

-Sleeping With Sirens

Eclipse 2015

Hej idag var det solförmörkelse/eclipse kl.11:00 vi hade samhälls på morgonen så efter det gick vi ut hela klassen med vår lärare, Fredrik, och såg på solen. Några av oss tog bilder, inte för att det blev så bra på bild men..

man kan se den lilla månen oxå

som sagt så såg det inte så speciellt ut.

Jag hade förväntat mig att solen skulle bli svart som man har sett på andra bilder men jag antar att det beror lite på var man bor någonstans. Det som annars kändes annorlunda var att temperaturen sjönk. Det var väldigt soligt innan 11:00 men när det blev månförmörkelse blev det helt plötsligt jättekallt utomhus. Himlen blev oxå mörkare. Det var fortfarande ljust ute men det blev som en annan känsla. Det var intressant men inte så intressant som jag trodde att det skulle vara. Satelitbilderna från rymden ser förmodligen mycket mer intressanta ut än vad mina dåligt tagna bilder gör. Nästa gång något sånt här händer igen är om 24 år.

Vi hade då samhälls från 10:10-11:00 sen hade vi lunch/håltimme i typ 1,2 timme. Jag gick till dansen sen efter att vi hade ätit lunch och väntade där i träningsbyxor i typ 45 min då jag sen fick höra att vi inte skulle ha dans. Jag och Isabella skulle fara på stan och fixa målarfärg som vi behöver till en kostym inför slutföreställningen, så då la vi undan två flaskor som Lena (min mentor och en av mina danslärare) ska köpa ut på Måndag.

Efter det så for vi bara hem. Jag missade bussen så jag gick hem. 

Tog en fin bild på väg hem.


music never let me go

 

Tacos + Mello 2015

i Lördags var mamma bortbjuden på tjejmiddag men istället för att sitta själv hemma under den kvällen så blev jag också bortbjuden på middag hemma hos Stina och Matte och Sanna som också var där. Vi åt Tacos och det var hur gott som helst. Sanna brukar alltid äta bananer till sin Tacos, så jag tänkte att jag skulle smaka för en gång skull. Det var faktiskt helt okej men inte någon som jag tänker fortsätta med hemma. Det blev en liten konstig mix för min smak. Annars var det riktigt mysig. Dom har verkligen en fin lägenhet och jag trivs alltid så bra när jag är hemma hos dom.


min andra familj

mina fina stora systrar 

Sen såg vi på då på den stora finalen av Svenska Melodifestivalen där Måns Zelmerlöw tog hem segern med låten Heroes. Hans performance var helt grymt! Riktigt bra text i låten också tycker jag. 

Jag var där till runt 10 på kvällen då mamma sen kom och hämtade mig. Det blev en riktigt lyckad kväll :)

brunettes have more fun!

Hej ifall ingen redan visste så var jag hos frissan i onsdags, alltså för precis en vecka sen. Jag var på Clive Russel, där jag oftast brukar gå. 

Före (vänster) och Efter (höger)

Jag blev riktigt nöjd faktiskt, förutom att håret nu är mycket kortare och jag har i princip samma färg nu som jag hade när jag gick i 1:an och 2:an men jag behövde verkligen både klippa och färga det. Mitt hår såg ut som ett enda stort orange fågelnäste.

Jag blev dock besviken när jag sen kom till skolan dagen efter för att den enda som nämnde mitt nya hår var min danslärare, Lena, ingen har ens kommenterat det och ändå har det gått en vecka sen jag var hos frissan. Jag kände mig ovanligt fin den dagen men tydligen så verkade jag vara den enda som tyckte det..

birdsinmyhairnofilterhashtagen. yee!


"5sos AF" eller hur var det där nu..


10 små fakta om mig

Hej tänkte att jag skulle dra några fakta om mig själv nu bara för att jag inte har så mycket att blogga om men jag vill ändå blogga och jag är sömnlös och uttråkad, så.. aa
 
Anyways. here it goes.
 
 
1. Jag har en katt som heter Lizzy som jag har haft sen jag var 6 år. Hon är bland det käraste jag har.
 
2. Enda gångerna då jag känner att jag kan vara mig själv till 110% är när jag sjunger eller om jag är full.
 
3. Tyler Joseph och Matthew Healy är mina idoler inom låtskrivande och musikproduktion.
 
4. Jag har en svart notebook som jag har med mig varje dag till skolan ifall jag känner för att skriva av mig. Dock så skriver jag mest på bussen när jag är på väg hem, då jag lyssnar på musik.
 
5. Jag var med i en massa slalomtävlingar när jag var liten, då jag har åkt sen jag var 3 år.
 
6. Jag har en tendens till att dra mig undan om jag tycker att en situation blir för stressig.
 
7. Tre av mina favoitfilmer är Remember Me, The Perks of Being a Wallflower och The Lovely Bones
8. Jag älskar att lyssna på låtar som är remixade till att låta som att det spelas i en empty arena.
 
9. Jag har lite konstiga matvanor. Antingen äter jag för fort och allt på en gång eller så äter jag ingenting alls.
 
10. Om jag köper ett paket Tuc (sour cream & onion) kommer jag förmodligen äta upp det samma dag.
 
 
Jag vet, jag är väldigt djup och otroligt intressant människa som ni vill veta allt om.
#sarcasm

Nails & Carlings

Hej idag klev jag upp 10:30 tog en lång dusch och gjorde mig klar inför min tid som jag hade hos Skellefteå Nails. Jag bokade en ny tid för att fixa till mina naglar. När man har gelénaglar så blir dom ju ganska fula efter ett tag, så jag for in för att piffa till dom lite och fick även välja en ny färg på glittret. Jag hade redan silver så nu valde jag guld som den nya färgen. Det tog ungefär en timme och det blev precis 400 kr.
 
så här blev då resultatet.
 
Sen for jag och mamma på Frasses och åt lunch. Efter det gick vi på stan en sväng. Jag köpte ett nytt läppstift på Kicks. Jag bär aldrig läppstift för jag har så sjukt slitna läppar så jag brukar ha lipsyl istället men nu tänkte jag att jag ville testa något nytt. 
 
nr. 338, Midnight Plum: 89 kr.
Märke: Maybelline New York
 
Jag köpte även en ny jacka och en ny T-shirt på Carlings. Jag har alltid gillat den klädaffären för att jag tycker att den påminner lite om Hot Topic (vilket är min favorit affär) men jag shoppar så sällan på Carlings för att jag tycker att det är ganska dyrt där men dom har så sjukt snygga grejer och det är typ den enda affären i stan där jag faktiskt kan hitta kläder som jag känner är min stil, annars måste jag shoppa via nätet men då kostar ju leveransen extra, vilket jag hatar.
 
Saints & Mortals Anneke, jacka: 499 kr.
T-shirt: 129 kr.
 
Efter det så for vi på ICA och handlade innan vi sen for hem igen. Nu är mamma på tjejmiddag och jag sitter hemma och myser med en påse chips, vilket är najs. Det är lite så där extra skönt när helgen smyger sig in :*

04:22 poem II

3 years ago
You thought there were no more places to go
You had already been everywhere
with everyone you know
Went to bed with someone new
They said "I'll be there"
but left you way too soon
 

You told me all about it
The hurt you caused
Left them in deep pain
What did you gain?
Broken glass and bottles
Blood stains on your shirt
 

I've never met someone so soar
So broken, in the need of more
But you smiled through every cut
I told you to go home
but you never wanted to be alone
Maybe that's why you ran away
The demons in your head yelled "STAY"
But you screamed "GO AWAY"
And I know you tried your best
But somehow you failed the test
 

I've never had a friend like you before
Yeah, I wanted more
I wanted us more
You could understand me in a way
I couldn't understand myself yet
 
I'm holding on until the night
but when it comes again
I think of you
I'm worried for you
I worried for you
while I should've been worried for myself
 

I can't reach the shelf
I'm too far below
Too far below
I know that my mood is too low
but I never wanted you to go
 

There's things I need to tell you
before I go
Things I need to let you know
before I blow this candle out
Will you let me know that you know?
 
 
Blow This Candle Out
- a.v.b.
 

03:46 poem I

I'm scared to look into her eyes
She doesn't even seem surprised
I put the world in her hands
but she crushed it every time
 
I get down on my knees
I'm begging, I say "please"
but the only thing I see in the mirror is me
 
There's a darkness in her eyes
I know she's bad but she's wise
Blood stank on her shirt
You can't make her wear skirts
 
As I lay down, I can't take control
it's taking over my soul
I want to say goodbye
but all she says is "why"
 
I get down on my knees
I'm begging, I say "please"
but the only thing I see in the mirror is me
 
 
- a.v.b.

AP press

Hej idag kom äntligen mina tidningar som jag beställde från http://altpress.districtlines.com/
för ungefär 2-3 veckor sedan. Dom droppade in igenom brevlådan i ett litet gult och svart paket.
Jag läser inte så mycket tidningar längre men det få tidningar som jag faktiskt är intresserad av finns inte tillgängliga i Sverige, i alla fall inte där jag bor, så enda sättet är ju att beställa via nätet.
 
AP skulle sluta sälja dessa upplagor och det fanns bara ett fåtal kvar,
så jag beställde 4. (till min förvåning så var det samma innehåll i 2/4
bara två olika omslag för varje artist. Oopsi)
 

my quote

who's gonna be the one
to tell about me when I'm gone?
who's gonna be the one
to help my spirit live on?

- a.v.b.

20 pictures, 2 000 words.

 



 
 

 


 

 
 



 
 


 
 
 
 

where would I be if you didn't believe

idag är det den 1 Mars och därför ville jag bara slänga in ett litet special inlägg här.

Jag hittade Justin's musik när jag var 13 år, han var då mellan 15-16 år. Jag brukade lyssna på hans gamla låtar som läckte över YouTube, alltså det låtar som aldrig kom ut på iTunes eller Spotify. När jag var 13 år så hade vi vad man då kallade ett "datarum" där man hade sin dator som då inte var en bärbar utan en sån där stor gammal datorskärm som stod på typ ett skrivbord. Jag hade inte Spotify under den här tiden så all musik som jag lyssnade på var igenom YouTube, vilket var där som jag började titta på Justin's musikvideor. We go way back! Hans låtar från 2009-2010 som te.x One Less Lonely Girl, One Time, Baby, Never Let You Go, Love Me, Where Are You Know, Somebody To Love, osv. 

Jag började lyssna på Justin's musik ungefär precis då min pappa dog. Jag tänkte nog inte så mycket på det då men nu så här i efterhand så tror jag att den musiken hjälpte mig väldigt mycket. Jag lyssnade jämt på Justin och jag brukade titta på olika intervjuer som han gjorde. Vid det här laget så har jag nog sett säkert alla videos som han någonsin varit med i. Det låter nog lite creepy när man säger det högt och för vissa kan det verka lite konstigt att man kan bli så fäst vid en "kändis" och att man älskar dom så mycket så att man faktiskt kan börja gråta av det. Jag själv tycker inte att det är konstigt. Jag kan förstå att man blir fäst vid någon när man har förlorat någon. De som inte är så intresserade av musik, film och allt det där som är estetiska, kan aldrig riktigt förstå kärleken till allt det där. Det är fullt förståeligt. Alla människor tänker olika och man har ju olika intressen. Jag älskar musik och när något blir för jobbigt för mig så vänder jag mig alltid till musik. Jag tror på att man kan lära sig väldigt mycket av musik.

Hur som helst, nu spårar jag lite.

Vad jag ville säga var att idag fyller Justin Bieber 21 år. Jag ville igentligen bara uppmärksamma det för att för varje år som han fyller år markerar ännu ett år som jag har varit ett fan av honom. Nu är vi uppe i 5 år.







Älskar dig 


Sportlov

Hej igår var Sanna hos oss och åt middag. Jag och mamma hade varit på Coop innan och köpt lite saker. Coop hade en provsmakning för rätten som vi sen skulle göra.

Minipizza med Pulled Chicken



Det var ganska mättande men hur gott som helst!



Efter att vi hade ätit och suttit och pratat länge och väl, satte vi oss i soffan framför TV:n och såg på Melodifestivalen, som hade oväntat bra framträdanden under den deltävlingen. 

Det blev en mysig kväll i alla fall.
Nu har jag äntligen Sportlov :)





RSS 2.0