open your eyes

Hej! idag är det äntligen Fredag! Skönt med helg. Efter skolan idag så for jag och fixade naglarna på Skellefteå Nails. Jag har aldrig varit där förut men mamma hade bokat in en tid åt mig där. 

Så här blev då resultatet.

Det blev precis 400 kr.

Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Det tog ungefär en timme och det var ganska tråkigt att sitta där och vänta på att det skulle bli klart men det var det ändå värt. Jag blev då nöjd i alla fall.


Bild från idag (omklädningrummet på Dans & Teater)

Hade inte så mycket att skriva om idag annat än naglarna. Är hemma själv just nu och myser medans mamma är på tjejmiddag. 

Bara för att fräscha upp bloggen lite grann, här är lite bilder som jag har tagit ganska nyligen.



Min fina Lizzy 

Busskuren utanför Anderstorpsskolan








Fikade med mamma på Wayne's en dag.


#filter



Tankar om nya tatueringar?

Jag vill ha fler tatueringar. Det här är något som jag funderar väldigt mycket över, vad jag vill ha för texter, symboler, osv. Jag har pratat ganska länge om att jag vill ha en Harry Potter tatuering. Mina systrar tycker att jag ska tatuera in en trollformel som står för något, som te.x "Lumus" som står för ljus. Det tycker jag är en ganska gullig tanke, men något som jag gärna vill tatuera in är den symbolen som är mest känd för Harry Potter, tecknet för de tre Dödsrelikerna, "The tale of the three brothers" (googla). Det är något som betyder ganska mycket för mig. Jag vill gärna ha den bak i nacken. Dock så har jag inte bestämt mig än eller bokat in någon tid för en ny tatuering men jag tycker att det börjar vara dags igen, för jag har verkligen funderat mycket och länge kring det här ämnet.
 
Musik, texter och kreativitet i allmänhet tar upp ungefär 80% av alla mina tankar. Jag fastnar lätt för sångtexter, så därför känner jag mig 101% säker på att jag vill tatuera in en sångtext, antingen någonstans på armen eller på något av revbenen. Jag fastnar alltid för nya texter med nya meningar. Däremot så finns det två artister som jag verkligen känner för och det är
Lana Del Rey och Twenty One Pilots. Deras musik "talar" bara till mig och jag vet att jag inte skulle ångra mig om jag tatuerade in någon av deras sångtexter eller citat.
 
Vessel är ett av mina många favoritalbum. Jag lyssnade väldigt mycket på det albumet när jag gick i 2:an på gymnasiet, då jag kände mig ensam och förvirrad över skolan och bara livet i allmänhet.
Jag har aldrig känt att jag har kunnat relatera till någons musik så mycket som jag kan relatera till Twenty One Pilots. Jag vet inte exakt vad är, jag tycker bara att Tyler Joseph är en så intressant person, bara sättet hur han tänker och pratar om saker och ting. Han inspirerar mig, speciellt när det kommer till att skriva.
 
Så därför vill jag tatuera in någon sångtext ur en av deras låtar, helst ur en av dessa tre låtar.
(se nedanför)
Jag funderar fortfarande och jag har tänkt länge på det här och jag tror att jag ska ta tag i det innan sommaren kommer då det är lite jobbigt att ha en ny tatuering. Men snart så..
 

Tankspridd

Hej! Nu var det ett sen som jag skrev här på bloggen. Anledningen är väl att jag inte har gjort så mycket. Skolan går ganska segt men det känns ändå stressigt. Jag har åkt buss ganska mycket till och från skolan den senaste tiden. Jag köpte en svart skrivbok/notebook nyligen, som jag har börjat skriva i. Jag har skrivit ganska mycket på bussen. Det känns väldigt befriande att bara titta ut genom fönstret och lyssna på musik medan jag skriver ner vad som än dyker upp i mina tankar. Jag gillar det. Däremot så har jag ätit ganska dåligt den senaste tiden, mycket snabbmat och läsk osv. Det känns inte så kul att erkänna men så har det varit i alla fall. Jag försöker att bättra mig. Jag vet inte, vintern gör mig väl bara lite deprimerad.
 
Anyways, jag och mamma har pratat om att göra en till resa till London nu i år. Inget är bestämt än för mamma måste ju jobba extra då så att vi kan få ihop tillräckligt med pengar inför resan, men förhoppningsvis så far vi nu i Juni efter att jag har tagit Examen, eller så far vi någon gång på slutet av det här året. Helst vill jag åka nu till sommaren för att sist som vi var i London så åkte vi ganska sent på året och då var det väldigt kallt där. Dessutom så vill jag gärna gå på någon konsert där. Vi har kollat lite på kommande konserter och det finns många bra artister som kommer till London i år, som te.x Ariana Grande, Ed Sheeran, Taylor Swift, All Time Low, osv. Dock så är 5 Seconds Of Summer den enda möjliga artisten som vi kan se om vi far i Juni. Jag vet att jag redan ska gå på deras konsert när det är i Stockholm och det är bara nån månad emellan konserterna, men det hade ändå varit sjukt coolt om jag kunde få se dom igen. Jag vet en tjej på Twitter som inte kan gå på konserterna i London för hennes resa blev inställd, så nu säljer hon två biljetter, en för Soundcheck och en vanlig biljett. Det hade varit kul att få den där Soundcheck biljetten, men som sagt så ska jag ju redan på en konsert, så det blir förmodligen inte av.
 
Men nu ska jag jobba lite med skolarbete. Jag somnade vid 17:00 igår kväll och vaknade idag vid 12:00. Jag måste ta tag lite mer med skolan, så.. Bye!
 

Twitter famous?

Hej! Jag Twittrade det här för några dagar sedan och en av killarna på fotot längst ner till höger (Christian Anthony) både retweetade och gillade min Tweet! Vilket ledde till att många av hans följare började RT och gilla vad jag hade lagt ut (som ni kan se nedanför). 


(Jag hade inte alls förväntat mig att han ens skulle se min Tweet)

Sen började han även att följa mig :O


Jag la även upp en video på min YouTube kanal igår där jag gjort en cover av en av deras låtar från deras nya EP som jag har lyssnat ganska mycket på den senaste tiden. Jag tänkte att eftersom han nu följer mig på Twitter och då kan se allt som jag skriver och lägger ut på min sida, så kan jag väl tagga honom och länka till min video som jag la ut. 


Lyckligt nog så retweetade han mig igen och gillade min Tweet, vilket betyder att han nu alltså har sett/hört min cover. (!!!) 

Alltså, en av killarna i ett av mina favoritband vet vem jag är och har hört mig sjunga en av deras egna låtar. Det är ju helt sjukt! Herregud.. 

Jag ville bara få skriva av mig det här för jag tyckte att det var så kul att han faktiskt la märke till mig två gånger då jag nyligen har börjat lyssna på deras musik.

Det var egentligen allt som jag hade att skriva om idag. imorgon börjar jag skolan kl. 10:00, sen har jag lunch från 11:00-14:00 och slutar vid 15:30 (Jag vet, chilla måndagar jag får). 

Hoppas att ni som läser har haft en bra helg. Ska försöka att sova nu!
/God natt :)

Hold Your Breath

Hej bloggisen! Jag vet att jag borde skriva ett inlägg om Julafton och Nyårsafton men jag har bara inte orkat och inte heller tagit kort på allt som jag fick i Julklapp. Jag ska verkligen försöka göra en uppdatering nu i helgen för imorgon (idag) är det ju äntligen Fredag.

Jag började skolan i onsdags, så jag gick bara 3 dagar den här veckan, vilket var väldigt skönt och stillsamt.


Tänk bort Teater lektionerna, så ser mitt schema ut. (helt sjukt upplagd!)

Jag har nyligen börjat lyssna på ett band som heter Chase Atlantic. Det är typ 3 killar från Australien (of course). Dom är inte så "kända" än så länge men dom är sjukt bra! Dom påminner ganska mycket om The 1975.

Den här EP:n har jag på riktigt haft på repeat sen jag började om skolan efter Jullovet. it's pretty sick!!

Jag spelade in lite covers idag efter att jag kom hem från skolan. Det blev 3/5 av alla låtarna på EP:n som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Jag vet inte exakt varför jag gör så här, det har som bara blivit en grej det senaste året. Det är ingen annan än jag som har lyssnat på dom här inspelningarna, så dom är egentligen ganska privata.


Jag funderar lite på att göra en till YouTube kanal där jag lägger upp covers osv. så att jag ändå kan dela med mig av musiken över internet. Skulle någon vara intresserad då av att lyssna på mig? Haha! Det kanske inte blir någonting men vi får väl se. Jag får nog fortsätta att fundera..


//God natt



Q/A

Hej bloggisen! Det ett tag sen som jag gjorde en sån här Q&A. Jag tänkte att eftersom det nu är 2015 och det fortfarande är den 1 Januari så ville jag göra något kul här på bloggen, därför tänkte jag svara på lite frågor som jag har snappat upp lite här och där på internet. :)
 
 
1) Favorit film? (förutom Harry Potter och Twilight) The Lovely Bones, Forrest Gump, The Maze Runner, Remember Me, The Fault in Our Stars, The Perks of Being a Wallflower
 
2) Vad har du för planer efter att du tagit studenten? Jag har länge varit lite nyfiken på det där med att vara utbytesstudent men tyvärr så är det nog försent för mig nu eftersom jag bara har ungefär 6 månader kvar innan jag går ut skolan. Jag vill ju gärna flytta till Kalifornien och bo där i några månader, kanske jobba eller gå någon slags kurs där. Annars skulle jag kunna tänka mig att bo i Umeå om jag skulle komma in på en musikskola där. Jag måste då försöka göra något med musiken, annars kommer jag nog go crazy.
 
3) Vad är det bästa som du vet? Att sjunga och gå på konserter.
 
4) Tror du på ett liv efter döden? Absolut men jag vet inte om jag skulle påstå att jag är religös. Jag tror på något mitt emellan eller typ omfödelse. Jag vet inte egentligen, jag har ganska många teorier om det där och jag tycker att det är ett intressant ämne att diskutera om.
 
5) Favoritmat? Pizza är ju aldrig fel.
 
6) Hur ofta tar du selfies? När jag känner mig tillräckligt snygg för att kunna ta en selfie eller bara när jag är uttråkad. Lol
 
7) Vad gör du när du blir upprörd? Sätter på hög musik.
 
8) Divergent eller Hunger Games? Jag gillar Hunger Games men jag gillar även skådespelarna i Divergent för att de är samma som är med i The Fault in Our Stars, vilket är en av mina favoritfilmer, så jag måste nog svara Divergent på den frågan, men båda är ju så sjukt bra!
 
9) Vad inspirerar dig? Helt ärligt så inspireras jag av väldigt många olika artister. Tyler Joseph inspirerar mig när det kommer till låtskrivande, även Eminem. Ashton irwin tycker jag också är en väldigt bra förebild. Även miljöer och andra personers bakgrunder är något som jag kan bli inspirerad av.
 
 
10) Bästa albumet? The 1975 - The 1975, Vessel - Twenty One Pilots
 
11) Vilken kändis tror du att du skulle "klicka" bäst med med? Det är väldigt svårt att svara på men det skulle ju vara någon som är ganska lik  mig själv.
 
12) Vilken är året mest meningslösa årstid? Halloween men jag önskar ändå att det var lika stort här som i USA.
 
13) Bästa hemsidan? YouTube, We Heart it
 
14) Vilken är din favoritbok? Någon Annanstans, The Fault in Our Stars
 
15) Om du kunde byta plats med en annan person för en dag, vem skulle det vara och varför? Ashton irwin, därför att jag har alltid velat kunna spela trummor + att hans skratt är bland det sjukaste jag har hört. lol
 
16) Bästa musikvideon? Jag gillar musikvideos som har en historia bakom, det känns som en kortfilm.
 
 
17) Favorit YouTuber? Kingsley, Clara Henry, TouchDaLight, Casper Lee, Troye Sivan och Tyler Oakley
 
18) 3 saker som ingen vet om dig? Jag har Twitter men ingen vet vad mitt konto är.
Jag skriver egen lyrics i mina anteckningar på min iPhone. Jag brukar spela in röstmemon.
 
19) Vad är din favoritlåt just nu? Du kan ju gå in och kolla på min Spotify om det är något intressant. Jag har en spellista där som heter Rock N' Trollolol. Den spellistan är min favorit just nu. 
 
20) Hard worker eller slacker? Jag skulle nog säga att jag är en ganska lat person, om jag ska vara helt ärlig, Jag behöver ofta en push av någon annan för att kunna utföra det som jag ska göra.
 
21) Favoritband? The 1975, Paramore, All Time Low, Chase Atlantic, Linkin Park, 5 Seconds Of Summer, Fall Out Boy, One Republic, Coldplay, Twenty One Pilots
 
23) Vad är din största dröm just nu? Jag vill bli en artist men det är något som jag har velat hela mitt liv och nästan alla mina drömmar kretsar liksom kring den drömmen.
 
24) Vad är den bästa drömmen som du har haft? En gång så drömde jag att jag träffade Matt Healy i en av korridorerna på min skola och han höll i en mikrofon, gav den till mig och la sin arm runt min nacke och satte på den instrumentala versionen av Chocolate i skolans högtalare så att hela skolan kunde höra. Sen gick vi bara genom Centralkorridoren och jag sjöng med till musiken och dansade med Matt som om vi var bästa vänner. Han drog sen i en spak som ledde till att alla vattenspridare i taken gick av så alla elever blev dyngsura men trots kaoset på skolan så slutade vi inte sjunga. Vi bara fortsatte att gå genom skolan och dansa till musiken. Tillslut så vaknade jag ju och var tillbaka i verkligheten, men det var verkligen den roligaste drömmen jag har haft på väldigt länge, den kändes bara så äkta!
 
25) Favorit instagrammare? hayden_williams, princesspiamia, allisimpson, beamiller, kendalljenner, kyliejenner, colour_me_creative
 
 
Bästa Julfilmen? Grinchen och Polar Expressen
Bästa Julgodiset? Knäck och Rocky Road
Värsta Julklappen som du har fått? Jag fick ett presentkort på Kicks en gång av min släkt när jag var ganska ung och jag tyckte inte om den affären då så jag gav presentkortet till mamma och fick igen lika hög summa i kontanter så att jag ändå kunde köpa mig något som jag faktiskt tyckte om.
Bästa Julklappen som du har fått? år 2008 fick jag ett DS och min första riktiga mobiltelefon i julklapp. Jag var överlycklig över att jag fick båda sakerna som jag hade önskat mig på en och samma dag. Efter den dagen så var jag helt besatt av att spela DS. Jag spelade det nog varje dag under säkert 2 års tid.
 
Planer inför 2015
Jag ska gå och se 5 Seconds Of Summer i Stockholm den 13 Maj, vilket känns sjukt kul. Jag kommer att bli moster för första gången! ;D Jag kommer ta studenten, avsluta skolan, kanske flytta eller resa nånstans och jag kaaaaaanske ska söka till Idol 2015 men jag vet inte än. Vi får väl helt enkelt se vad som händer under det här året, det kommer då hända speciella saker i alla fall.
 
 Life is a twisted jurney but maybe, in the end, my kind of twisted is a good thing.

RSS 2.0