Berättarfestivalen 2014

Hej! Nu var det längesen jag bloggade! Grejen är ju den att min dator alltid krånglar och jag har också tappat det där med att blogga just för att jag känner att jag orkar inte skriva ner alla mina tankar. Jag hänger också så mycket på instagram, Twitter och We Heart It, så jag orkar helt enkelt inte blogga. Men ikväll så känner jag verkligen att jag MÅSTE blogga.

Idag var det Berättarfestivalen. Jag har aldrig varit med på det förut så idag för första gången. Jag och min klass dansade på Nordanå. Vi gjorde allt själva! Musiken, scenkläderna, sminket, koreografin och allt i princip. Såklart fick vi hjälp av vår lärare och Kajsa som dansar modern på Dans & Balett föreningen, men allt var ju som våra ideér. Vi var den enda dansgruppen som dansade. Det var faktiskt jätteroligt! Alla Estetiska program på Anderstorpsskolan var med och visade upp olika saker. Det var film, bild, musik och sång. Det handlade om mobbning, sexuella övergrepp mot unga, att man måste vara perfekt som Barbie, och n massa annat intressant. Allt det här var då på Nordanå. Vi var där från 09:30-15:00 och vi hade två föreställningar kl.11:30 och 14:45. Jag var ganska nervös men jag kände mig ändå förvånat lugn, jag tror att det var för att vi har övat så mycket på det här att jag kände mig så säker och det var lätt att kommunicera med klassen. Det var en väldigt varm och solig dag idag så det gjorde bara allt ännu bättre! 

Sen när vi var klara med allt så for jag och mamma och bokade en tid åt mig hos frissan ochefter det for vi och fikade på Waynes. Jag åt en kladdkaka med grädde och drack en mugg med färskpressad Juice. Sen kom Maria och då for mamma hem så jag och Maria satt och pratade ganska länge på Waynes, tog igen lite och bara pratade eftersom vi inte ses lika mycket nu som vi gjorde förut. Sen gick vi runt lite på stan osv. Hennes mamma kom hem idagfrån Överkalix och Maria skulle möta upp sin mamma och äta middag med henne på stan, men oturligt nog så fick hennes mamma problem med bilen när hon skulle från Byske in till stan, så vi väntade och väntade, för jag hade tänkt äta middag med dom på stan, men tillsluta for jag för jag hade bestämt att jag skulle fara till Hallen på Nordanå, för det skulle vara en till föreställning där kl.19:00, så jag for på den. Maria ville följa med men eftersom hon ville vänta på sin mamma så blev det bara inte. 

Eftersom det var Berättarfestivalen så var det ju som öppet hus, inget kostade precis så det var bara att "droppa in". Jag visste att teater eleverna i min klass skulle ha föreställning där kl.19:00 och jag blev nyfiken så jag for dit. Jag trodde att det bara skulle vara teater men det var så mycket mer. Det var poesi, musik, teater, stå-upp komiker och helt enkelt berättande av olika slag. Det var så mycket att ta in så jag orkar inte berätta just nu i detalj, men jag kan väl bara säga att jag blev väldigt inspirerad av allt som jag har hört och sett idag. Det var verkligen roligt och jag ångrar inte att jag for på det där som var på kvällen, även fast timmarna gick och jag är nu väldigt trött! Jag har alltså varit borta idag från 08:30-21:00. Det händer inte ofta. Haha! :)

Som ni ser så hände det väldigt mycket på en dag och just därför som jag skrev så mycket i det här inlägget. Fast nu ska jag sluta skriva och njuta av den tid som finns kvar av den här sköna fredagen. Min mamma filmade vårat uppträdande men jag hade inte tänkt at lägga ut det idag, möjligtvis imorgon (om jag inte glömmer bort). 


Hoppas att alla har haft en lika bra fredag som jag har haft och att ni mår gott, så hörs vi nästa gång. 
/Puss! Hej

RSS 2.0