Tråkiga sommardagar

Tja bloggen! Dom senaste dagarna har jag verkligen inte gjort NÅNTING! (och Ja! det ska va nånting å inte någonting)

Just nu ligger jag i soffan i vardagsrummet ute i våran stuga i Kroksjön. Jag känner mig helt slut, som om jag har sprungit hela 20 varv runt huset. Jag orkar knappt skriva korrekt. Jag blir så sjukt trött av att göra ingenting men jag antar att man inte ska göra något alls när det är sommarlov, även fast jag känner att jag slösar bort alla dom här fina dagarna genom att bara ligga inne framför datorn, TV och iPhone.

imorgon jobbar mamma från 16:00-21:00 så då ska jag vara hemma i stan. Då har jag tänkt att försöka blogga mer, för att i onsdags var en lite speciell dag för mig men jag he bara inte orkat reflektera över den, så det har jag tänkt att göra imorgon. 

Men idag är idag och jag är så trött att jag vet inte vad.. lol

Bjussar på en selfie som är nästan 2v gammal.

/Hade!


Roadtrip till Luleå

Hej bloggen! Igår kom jag hem från Luleå. Jag blev "kidnappad" i fredags av mina storasystrar som skulle fira min 18-årsdag i efterskott. Jag fick ett brev för nästan två veckor sedan där det stod lite ledtrådar om resan och vad jag skulle packa. Så på fredagen (12/7) hämtade dom mig med Sannas bil och jag slängde in min stora svarta väska i baksätet, sen bar det av.

Jag fick ett till brev sen i bilen där det stod fler ledtrådar och tillslut kom överraskningen fram, vi tre skulle bo på Luleå's lyxigaste hotell (Clarion Hotel Sense) över en natt och gå på Luleå Hamnfestival (som Statsfesten fast i Luleå).

Jag vet inte hur mycket jag orkar skriva i det här inlägget. Det hände ganska mycket under den kvällen och det var så roligt! Minnen som inte går att sätta i ord. Istället tänker jag bara visa bilder från resan med små captions. Here we go! :)



Vårat hotell till höger



Min fina syster ♡

Älskade systrar 

Jag och Stina råkade klä oss likadant
och Sanna körde som egen stil xD

Partybåt och vacker solnedgång


Hotellfrukosten morgonen därpå :)

Kvällen var sjukt trevlig! :D
Vi dansade till hög musik längst ner i båten, förfestade på hotellrummet, gick ut, träffade lite människor. Det var en ovanlig situation för mig men det kändes tryggt just för att jag var min mina systrar som båda är äldre och har mer erfarenhet + att Stina är polis. 

Vår första roadtrip tillsammans och nu väntas en ännu större roadtrip när jag har tagit körkortet (när nu det blir..)

Hoppas ni som läser får en trevlig vecka och njuter av sommaren! 
/Hej


Always Believe ∞

"No matter what religion. No matter what race. No matter what you are, you can always Believe. It's all about positivity. All about believing in something great. Believing in a higher power. Believing in yourself. Believing that you can do anything if you set your mind to it."
-Justin Bieber

Sometimes I feel beautiful ♡


#TBT till dagen då jag och mamma for till Piteå och fixade min tatuering. 

(Jag tycker nästan att jag passar ganska bra i rött hår ;) Dock så kommer färgen inte att sitta i allt för länge. (I hope..) Jag ska nog försöka att fixa en tid his frissan innan skolstarten. Men just nu är jag "red head/ginger" och det får funka ett litet tag till.

/peace 

I am a Dreamer & a strong Believer

Jag har nog egentligen alltid vetat att jag ville ha en tatuering 
"när jag blir stor". När jag var 17 år så ville jag länge ha en tatuering på revbenen. En textrad från en låt av Lana Del Rey som heter Carmen. Texten lyder "Only seventeen but she walks the streets so mean". (Jag vet inte exakt varför men ibland fastnar man bara för texter). Jag vill egentligen fortfarande ha den tatueringen men nu är jag inte längre 17, jag är 18 år och jag känner på något sätt att den texten skulle bli fel att göra nu när jag inte längre är 17 år. Den skulle liksom inte stämma in helt.

Jag visste däremot att jag alltid ville ha en tatuering på min högra handled. Det kanske låter lite konstigt men jag kände liksom alltid att det fattades något där. Det kändes lite tomt. (no sh*t) 

Alla som vet vem jag är vet säkert redan att jag älskar Justin Bieber. Han har länge varit en stor idol för mig. Han har inspirerat mig på många sätt, tex. hans klädstil, hur han dansar, hur han sjunger osv. År 2012 släppte han sitt album Believe och ända sedan dess har han försökt att nå ut till fansen genom det där ordet. Berättat att han inte bara vill att fansen ska tro på honom utan även tro på sig själva och sina egna drömmar. 

Därför valde jag att tatuera in det ordet Believe. Det är mottot som jag lever efter nu och det är en konstant påminnelse om att jag alltid ska tro på mig själv och mina drömmar. När jag känner mig stressad i en situation eller känner att jag kommer att misslyckas, då kan jag alltid se ner på min handled och påminna mig själv om att ta ett djupt andetag och bara köra på. Från när jag går och lägger mig på kvällarna till när jag vaknar upp på morgonen så kan jag alltid somna och vakna upp med det ordet framför mig och bara hoppas på att allt kommer bli bra igen.

Vad jag försöker säga är att jag tror på väldigt mycket. I am a dreamer and a strong believer. Jag tänker alltid utanför "boxen" och överannalyserar alltid saker och ting. Jag tror på andar, aliens, sjöjungfrur och en massa andra övernaturliga saker. Jag tror på att allt är möjligt och att goda människor ibland kan göra dåliga val. Jag tror på att alla förtjänar en chans till att kunna förbättra sig. Jag tror på ett liv efter döden och jag tror på att jag en dag får träffa min stora idol och förebild som jag avgudar så.

Jag tatuerade mig inte för Justin Bieber men han var definitivt inspirationen till att jag ville göra den här tatueringen. Han har hjälpt mig att tro på mig själv. Därför betyder den här tatuering så mycket för mig.

"Believe that you can do anything if you set your mind to it" 
-Justin Drew Bieber

I'm on ya like a TATTOO (ouch!)

Hej bloggen! Idag så gjorde jag min första tatuering!! (OMG). Jag känner mig helt överväldigad!

Jag tänkte att jag skulle skriva nu om hela processen. (OBS! kan bli ett lite för långt inlägg men jag måste skriva om den här speciella dagen)

 När vi var i Piteå sist på min födelsedag så gick vi förbi en tatueringsstudio som heter Left Hand Tattoo, och bokade en tid. Den tiden var idag kl.11:00. Jag klev upp ur sängen ungefär kl.09:00 och vi satt oss i bilen kl.09:30. Det blev lite tajt om tid och vi var rädda ett tag över att vi inte skulle hinna till förutbestämd tid. Dock så släppte mamma av mig utanför studion när vi kom fram efter 1timmas körning, och jag hann precis i tid. Jag var där prick kl.11:00. 

 Studion är som uppdelad i två salonger, en frisörsalong och en tatueringsstudio som ligger till höger när man kommer in. Mina två storasystrar hade sagt till mig att jag skulle gå och prata med en tjej där som heter Sanna, som tydligen är väldigt bra och högt rekommenderad. Tyvärr så blev det inte riktigt så, jag glömde att fråga efter hennes namn så istället fik jag prata med en annan tatuerare. Hon var visserligen också bra och trevlig. Dock så jobbar hon inte där. Hon är från söderut och hon sa att hon bara var gäst/lärling där. Det gick bra ändå.

 Vi började med att prata om vilken stil på texten som vi skulle ta och jobba med. Jag hade sparat en bild på min mobil, där det var en speciell text som jag hade fastnat för. Den första bokstaven såg dock lite annorlunda ut jämfört med resten av texten, så vi letade ganska länge på en hemsida som heter www.dafont.se och vi hittade en fin text som såg nästan precis ut som den jag hade bild på.

 Hon gjorde som en mall och klistrade sedan på den på min handled (precis som man ser i alla Ink program) och frågade mig badkar tyckte om placeringen. Jag började tveka ganska starkt där ett tag men till slut så bestämde jag mig för att sluta överanalysera allt och bara köra på.


 Sen var det dags. Efter många om och men så var det äntligen dags att göra den permanent. Jag var förberedd på allt som medföljde under processen så jag var faktiskt ganska lugn och självsäker. Jag visste också att det skulle göra ont eftersom man har ju så tunn hud runt handlederna och många har sagt det gör väldigt ont där. 

 Jag tänker inte sitta här och försöka släta över det onda. De som säger att det inte gör ont måste det ju f*n vara något fel på. Det gjorde så SJUKT J*VLA ONT!!! Det kändes på riktigt som att någon slet sönder min handled. Det kändes som att någon tog ett rakblad och bara körde det genom min tunna hud, fast näe, det gjorde så sjukt mycket ondare än det!! Jag försökte verkligen att slappna av och tänka på något annat, men det var på riktigt olidligt!

Jag som försöker att hålla masken :x

 Hur som helst så är jag verkligen supernöjd över min tatuering! Jag hade väl önskat att den inte hade blivit så kolsvart men det kommer ju att blekna bort lite färg när man sen vistas i solen och då kommer den ju att bli lite mörkgrå/blå.

Min första tatuering blev äntligen klar!

 Här är en liten lista på det som jag måste göra nu under den kommande veckan.


SKÖT OM SÅHÄR
_________________
•Tvätta med tvål och ljummet vatten
•Lufttorka
•ev. plasta över natten
•Smörj flera gånger per dag

UNDVIK
________
•Luta ej mot tangentbord
•Kan flagna och klia
 under ca. 1 veckas tid


Det kommer förmodligen att dyka upp lite fler bilder på min tatuering efter att den har läkt. Tills dess kan ni ju kolla in min instagram också ifall det dyker upp lite bilder där också.
Min instagram:  agnesbergmark

Ha det så bra så länge!
/Hej


Släktkalas

Kl.18:00 var tiden bestämd. Det vanliga folket kom. Min kusin och hans barn, mormor, min moster, osv. 


Fikat som min fina mamma hade fixat.


Jag tar alltid mer än vad jag orkar! xD


Mina tårtor :)



Min kusin Kristoffer har två barn och sen så fick han ju sitt tredje lilla barn för ungefär 1 år sedan, med sin "nya" flickvän. Deras barn heter Melinda och hon är SÅÅ gullig! Jag blir alltid glad när jag får träffa henne för att hon är så liten och gullig och så snäll och nyfiken. Hon har ju börjat gå nu och är i den där perioden då hon ska utforska världen och försöker greppa allt. Hon gick runt i vårat vardagsrum när vi hade släktkalaset och det var första gången som jag fick se henne gå helt själv. Och vad snabb hon är sen! Aa, hon är bara så mysig att vara med. Så himla gullig!

Melinda Nicolee, 1 år ❥

Jag känner att jag har ganska mycket att berätta just nu och saker som jag borde ha skrivit om på bloggen mycket tidigare men det blir så konstigt när vi bor i stugan för att internet krånglar. Inläggen kanske kommer lite sent men bättre sent än aldrig. Eller hur?

Aja, ha det bra så länge.
/Hej

Första gången som jag drack alkohol

När vi kom hem från Piteå så åkte jag ber till Statsfesten och träffade Stina och Matte. 

Det var första gången som jag fick gå in i ett öltält och dricka alkohol lagligt. Det var så sjukt mycket folk ute! (mest 20 åringar faktiskt) Jag var som tvungen att klamra mig fast vid Stina under hela kvällen för att det var så mycket folk och så hög musik att man hörde knappt vad den ena och den andra sa. Jag fick en drink med smak av annans som faktiskt var riktigt god, det var alltså en Cider. Nästan direkt efter att jag hade fått den så var det någon som knuffade till mig och jag spillde ut lite av min drink över mina nya kläder som jag hade fått i födelsedagspresent. Det var bara att vänja sig och fortsätta vidare. 

Vi höll mest till nere vid baren på bryggan. Dom spelade sjukt bra musik och det stod som en hel klunga med människor som hoppade och dansade till musiken. Jag fick en till drink, en röd med smak av vattenmelon. Den var väldigt söt. Stina hade sprungit iväg på toa under den här tiden så jag fick min drink av Matte. Plötsligt så kom hans bästa kompis och bjöd oss på en Shot. Det var så sjukt äckligt och det brände som satan i halsen! När Stina kom tillbaka satte vi oss ned på bryggan och pratade en stund. Då kom Mattes kompis tillbaka och bjöd oss på en till Shot. Han var omöjlig att tacka nej till, som han insisterade. Tro mig, vi försökte verkligen. Efter två Shottar och 1,5 Breezer, började jag tillslut att känna mig väldigt vinglig och lullig. Jag började skratta lite okontrollerat och kanske blev liiite för ärlig, men i stort sett så var jag faktiskt medveten om allt jag gjorde. Jag minns allt från den kvällen och jag tackade inte Ja till något som jag verkligen inte ville. 




Dom stängde 01:00 och då kände jag att jag verkligen behövde gå på toa. Jag och Stina gick till ett dass men ha gick panik på grund av hur äckliga dom där "baja majorna" är, så då gick vi till Polisstationens garage och jag gick på toa där istället. Jag kan nog säga att jag har aldrig varit så kissnödig i hela mitt liv. 

Jag kan väl erkänna också att jag grät i några sekunder medans jag var där inne på toan, för att jag kände verkligen att jag hade svikit mig själv. Att jag hade kastat mig in i något som jag var så ovan vid att göra, därför kändes det som att jag begick ett misstag. Samtidigt var det ju så jä**a kul! Jag har aldrig gjort något sånt där förut. Det var som att kliva in i en helt ny bubbla, en helt annan värld där jag satt min fot på en främmande mark. Samtidigt så kände jag att jag verkligen förtjänade att ha kul för den kvällen. Man fyller bara 18 år en gång och när den dagen kommer så måste man liksom göra något extra roligt som är utöver det vanliga, som att tex. dricka alkohol. 

Stina cyklade medans jag satt på pakethållaren när vi for hem till dom. Jag kände att jag ville inte komma hem till mamma i det skicket som jag var i, även fast mitt läge inte alls var allvarligt men för mig blev det bara för mycket. Dock så har jag en väldigt snäll mamma som sällan blir arg över saker och just för att hon litar på mig. Jag är smart och jag skulle aldrig göra något som jag kände mig obekväm att göra. 

Jag sov över hos Stina och Matte. Vi gick i säng vid kl.05:00 på morgonen. Under den tiden så låg vi bara i soffan och lyssnade på musik och bara försökte nyktra till lite. Jag fick smaka en droppe Whiskey också, det var ingen god smak enligt mina känsliga små smaklökar. Mattes bästa kompis följde med oss hem, så dom satt och snackade under kvällen medans jag vilade mitt huvud på Stinas knän och hon pillade mig i håret (jag älskar verkligen när något pillar med mitt hår!!). När Mattes kompis hade farit hem så började vi göra oss klara för att gå till sängs. Plötsligt så stod Matte i köket och gjorde Omellett. (vem gör en Omellett 5:00 på morgonen innan man ska gå och lägga sig?!). Hur som helst så kan jag väl bara säga att det var den saltaste Omelletten jag har smakat på i hela mitt liv!!! (Tack för det Matte..)

Bild från deras balkong. Det var så fint ute!

Vi sov alla 3 i samma säng. Åå herregud vilken mysig säng dom har. Alltså jag skulle seriöst kunna bo i den där sängen för resten av mitt liv! Man sjönk som ner i madrassen när man lade sig ner. Yeezus! Aa, det bar verkligen en mysig kväll. 

Vi vaknade vid kanske 12:00 och jag blev hämtad av mamma 15:00. Stina hade sminkat mig innan jag fick hämtning för att vi skulle ha släktkalas hemma i stugan sen på kvällen.

(släktkalaset kommer i nästa inlägg)

Så en sammanfattning av kvällen. Jag drack:

2 Shots
1,5 Breezer
1 droppe Whiskey
1 droppe Öl
2 Cider

Det tycker jag är en ganska bra sammanställning. En bra kväll blev det i alla fall och jag hoppas att jag får uppleva fler liknande kvällar under den här sommaren.  :)


RSS 2.0