MIN 18-årsdag :)

Hej! I Torsdags fyllde jag 18 år!! Jag och Maria hade planerat att vi skulle gå på statsfesten och sen göra något på kvällen. Det blev inte riktigt som Jag hade tänkt mig.

Jag vaknade kl.08:30 av att min mamma kom in med fika på sängen. Hon hade tänt ett litet ljus och satt på en munk, så två munkar och ett fint champagne glas med Coca-Cola i blev min frukost. 






Som ni ser på bilderna ovan så fick jag som alla presenter i ett paket. :) Det var två sidor. Men den största/dyraste presenten jag fick var ett par nya svarta Beats Hörlurar. Jag köpte ju ett par lila när vi var i London för typ 1 år sedan. Dom gick tyvärr sönder efter bara några månader då en av lurarna slutade att funka. Jag blev så besviken och enda sen dess har jag önskat mig nya i samma färg. Nu fanns inte den färgen som jag ville ha men svart passar ju till allt och det är ju rn sån där "färg" som man aldrig tröttnar på. Dom är i samma modell också, ihopfällbara.

Jag fick en massa andra saker också men orkar inte rabbla upp allt. Mycket smycken var det i alla fall.

Det hände mer saker under min födelsedag också men det kommer i näst inlägg. 

Ha det bra så länge! Hej

Sista dagen som minderårig

Hej! Imorgon fyller jag 18 år. Herregud! Jag känner mig inte mentalt redo för att bli myndig än!! Jag känner mig fortfarande som 14 år. Helt sjukt hur fort tiden går! Alla stressar om körkortet och alla beslut som man ska börja ta nu. Många har redan börjat flytta hemifrån och här sitter lilla jag och inte vet vad min plats är här i världen. 
 

Imorgon ska jag gå på statsfesten med Maria och fira min födelsedag. Jag kommer att blogga mer om det senare i helgen.
Ses då. Hej!

Äntligen SOMMARLOV

Hej bloggen! Nu har det gått lite mer än 2 veckor sedan som jag fick sommarlov! Jag och mamma har bott i vår stuga i Kroksjön dom senaste veckorna, det är därför som jag inte har hunnit blogga. Jag har inte haft någon bra internet mottagning och det blir ganska stressigt att pendla fram och tillbaka.
 
Första dagen av sommarlovet, då skolavslutningen var, jag och mamma for på stan och åt en sen lunch på Tatung. Maria kom förbi också när vi satt där på restaurangen, så då gick vi en sväng på stan. Vi gick på Espresso House och köpte oss varsin Frapino Cream med smak av jordgubb och vit choklad. Sjukt gott! Det var första gången som jag var där och fikade. Det har ju verkligen blivit ett "inne ställe" nu, speciellt bland alla unga. Väldigt mysig miljö och gott fika. Efter det så for jag hem.
 
I onsdags hade jag och Maria planerat att vi skulle köpta något gott och sätta oss vid älven, men tyvärr så regnade det och det var så sjukt kallt ute! Vi gick på Tatung då istället och åt lunch buffé. Efter det skulle hon fara ut till deras stuga i Östanbäck, så jag följde henne till busshållplatsen där hon skulle få hämtning. Det blev en kort stund vi fick träffas men det gjorde ingenting. Direkt efter det, runt 14:00 tiden, träffade jag Stina och Matte. Dom skulle en sväng på systemet innan vi skulle hem till deras lägenhet. När vi var på väg till bilen på CK parkeringen, så stötte vi på en gubbe (50-60) som låg på gräskanten vid bilarna. Han upprepade ordet "padda" ett antal gånger och kallade även Matte för "padda" xD. Han var nog en aning full. Eftersom både Stina och Matte är poliser, så försökte Matte att skicka iväg gubben och sa att han inte kunde ligga där, att han skulle skärpa till sig, osv. Jag stod bredvid Stina och kände mig lite rädd för jag har inte stött på sådana situationer förut. Jag kollade omkring mig och jag såg att ett flertal människor kollade åt vårat håll, för att gubben blev ganska irriterad och högljudd där ett tag. Så småningom vinglade han iväg och vi kunde fortsätta vidare. Innan vi for hem till dom så körde vi bort till Bergsbyn och köpte glass. Jag valde en "Bergsby special" vilket innebar att jag fick två kulglassar och en jättestor mjukglass ovanpå. Det var ganska roligt!
 
 
Jag var med Stina och Matte hela kvällen, nästan från 15:00-23:00. Vi har pratat länge om att vi ska ha ett Harry Potter maraton för att Matte är inte bekant med filmerna, så vi såg den första filmen då och myste med popcorn och lite frukt. Det var jättemysigt!
 

 
Stina flätade också mitt hår i 8 flätor (se bild ovan), så att det skulle vara lockigt dagen efter då det var midsommar! :)
 
 (efter att jag tog ut flätorna) ^^
 
I fredags var det en regnig midsommarafton. Det var första gången i mitt 17 åriga liv sol jag spenderade kvällen själv hemma i stan framför TV:n. Min mamma jobbade från 16:00-20:00 så vi hade inte direkt planerat något speciellt. Vi åt en tidig middag på en restaurang (snarare en matsal med typ vanlig mat, inget speciellt) uppe på Solbacken. Efter det så får vi till Bergsbyn och köpte glass (och ja, jag var där igen).
 
 
När vi sedan for ut till stugan igen, vid 21:00 tiden, så fick vi över till våra närmaste grannar, Bosse och Kerstin. Dom ville bjuda mamma på vitt Vin och frågade om jag ville ha, jag tackade tveksamt Ja, mamma sa att det gick bra. Jag dricker ju inte alkohol (inte än i alla fall) men jag smakade lite av vinet och det var ganska starkt för min smak, varmt så det brände i halsen. Det var lite roligt att få prova men nästa gång som jag dricker alkohol så tror jag nog att jag borde dricka Cider. ;) 
 
 
Efter kanske en timme så gick jag över till en annan granne (som jag typ aldrig har varit hos tidigare), men Stina och Matte hade varit där hela dagen och skulle även sova över där, så hon hade frågat om jag ville komma över en stund. Jag trodde att det skulle vara många där men det var bara Stina och Matte och två kompisar. Dom spelade något spel och åt lite chips när jag kom dit. Vi lekte "Komando Pimpeli Pimp". Jag satt där i ungefär en halvtimme innan jag sedan gick hem igen. Det var ändå trevligt att göra något då det ändå var midsommar. :)
 
Ärligt talat så har jag inte gjort så mycket sedan jag fick sommarlov. Jag har mest varit hemma och slappat och som sagt varit ute i stugan. Jag hoppas att jag kan blogga lite mer under den här helgen och den kommande veckan. Ses då. byyyee!

Spelningen på Balderskolan

Hej bloggen! För snart två veckor sedan spelade jag in ett videoklipp där jag reflekterade över spelningen som vi hade på Balder den 20/5. Jag har velat ladda upp det klippet eftersom jag kände att jag kommer inte orka skriva ner allt som hände under den dagen, det känns som att det blir alldeles för mycket text och mitt mål är att försöka "keep it short" här på bloggen, så att det kanske blir lite roligare att läsa och enklare att hänga med bloggen. När min kusin hjälpte mig att omformatera min dator för några månader sedan, togs ett antal program bort och ett av dem var Windows Movie Maker (som jag nu har försökt ladda ner igen men misslyckats med). Jag ville klippa videon som jag hade spelat in, just för att den blev lite över 17min lång och ingen orkar väl kolla på mig och lyssna på mitt babblande i över 17min ;) Hur som helst så kommer nog inte den videon att dyka upp just nu och jag kommer inte heller att skriva om den "upplevelsen" på Balder Skolan. Istället så tänker jag bara lägga upp videoklippen av då jag sjöng.
 
Själv kan jag inte blev 100% nöjd av min insatts, just för att jag var så sjukt nervös och mina ben var som skakande gelé. Det var svårt att sjunga låtarna, ja, men jag gjorde vad jag kunde och anledningen till att jag bad att bli filmad var just för att det är ju en kul grej att ha kvar, att se tillbaka på. Förhoppningsvis så kommer det att komma fler stunder då jag får göra något liknande och därmed göra bättre ifrån mig. Jag lärde mig sjukt mycket i alla fall och jag är ändå hyfsat nöjd med min insatts. Det var nog allt som jag ville säga om den saken.
 
Här har ni klippen i alla fall.
 
Dagen var hur solig som helst, även fast jag var så nervös. Chilla människor att hänga med och trevlig miljö. Jag skulle lätt ha gjort om det igen men då också sett till att det blev bra till 100%. Även om man får superbra respons på det som man har gjort, så är i alla fall det viktigaste att man själv är nöjd.

RSS 2.0